Kad Majkl Džekson reguliše saobraćaj

Autor SvetLjudi i događajiSve ludosti sveta

Njegovo ime je Ranđit Sing i on svoj posao saobraćajnog policajca na prometnoj raskrsnici u komercijalnom centru Indora u indijskoj državi Madja Pradeš obavlja sa puno ljubavi i posvećenosti. Sugrađani ga obožavaju, a on tvrdi da svoj moonwalk na raskrsnici izvodi kao deo strategije policijske efikasnosti.

„Umesto da se okrenem i vratim nazad, ja koristim moonwalk korake da zabavim učesnike u saobraćaju. Na taj način ih navodim da poštuju pravila.”

Da je veliki fan Majkla Džeksona, besmrtne pop ikone koja je proslavila ovaj korak u plesu, nije potrebno naglašavati. Pored karakterističnog koraka unazad, Ranđit je usavršio posebnu plesnu koreografiju koju svakodnevno izvodi na prometnoj saobraćajnici dok istovremeno obavlja svoj posao. Izvesno je da i sam doprinosi prometu, jer mnogi biraju baš ovu rutu da bi ga videli i sebi ulepšali dan. Njegov performans je najbolji lek za nervozu i haos, koji su neizbežni na indijskim gradskim ulicama. Ima ogroman broj pratilaca na Fejsbuku i redovno gostuje u televizijskim emisijama. Na ulicama Indora je već 6 godina i čini se da je kombinujući ljubav prema plesu i svoj posao pronašao sjajan način da se odbrani od stresa usred haotičnog okruženja.

„Čovek treba da ostavi svoj pečat u svemu što radi. Ja to činim dok uređujem saobraćaj na putu”, rekao je jednostavno policajac Sing.

Pored brojnih obožavalaca među sugrađanima, Ranđit Sing uživa i veliko poštovanje kolega. Mnogi mladi policajci su izjavili da su još tokom školovanja dolazili da vide neobičnog Ranđita, a neki od njih priznaju da sada pokušavaju da kopiraju njegov stil na raskrsnicama na kojima rade.

Ranđit Sing je dobitnik 42 nagrade i 10 priznanja koja su mu dodelile lokalna samouprava i mnoge privatne organizacije. Svi se slažu da su njegova energija i stil jedinstveni i neponovljivi.

 

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Religija, područje ljudskoga uma; vlasništvo, područje ljudskih potreba; vlada, područje upravljanja ljudima, predstavljaju uporište čovjekova ropstva i svih strahota koje ono nameće.

Emma Goldman

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |