Čega se muškarci plaše u seksu?

Autor Ljubav i seks

Žene uvek opterećuje fizički izgled: strije, celulit, višak kilograma kada se upuštaju u seksualne odnose. Što se fizičkog izgleda tiče muškarci su totalno opušteni, a šta je to što njih opterećuje?

Upoređivanje

Pitanje koje mnogi muškarci postavljaju sebi je: - Jesam li bolji od ostalih? Nadmetanje je u njihovoj prirodi i oni teško shvataju da ženi užitak u seksu polazi od osećanja i strasti. Zaljubljena žena ne upoređuje.

Ljubomora

Često su muškarci ljubomorni na bivše seksualne partnere i teška srca se mire sa tim da je žena imala život i pre njih. Te ljubomore su zaista uzaludne, nepotrebne, neopravdane i umeju da upropaste vezu.

Izostanak erekcije

Najveći strah muškarca je upravo izostanak erekcije. Mnogi se plaše da ne zakažu baš u ključnom trenutku. To se obično i dešava muškarcima koji se toga plaše jer je to psihički problem a u retkim slučajevima je problem fizičke prirode.

Veličina

Najveći kompleks kod muškaraca je veličina njihovog polnog organa. Nadmetanje i upoređivanje počinje još u detinjstvu i nastavlja se celog života. Međutim, nikako da ukapiraju da veličina nije garancija užitka.

Trajanje

Dužina trajanja seksa uopšte nije bitna  i takođe nije merilo kvaliteta. Muškarci se ipak uvek opterećuju hoće li seks dovoljno trajati. Dobro je ako shvate da se žene ne opterećuju vremenom i da više pažnje pridaju predigri, poljupcima i zavođenju.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Komentari:

Ostavi novi komentar
nyxter, 07.08.2012.
Da, to su problemi psihološke prirode, no mogu se riješiti razgovorom. Kako u bilo kakvom odnosu (prijateljskom, ljubavnom, poslovnom), tako je i u seksu vrlo važna komunikacija. Znači, treba mirno porazgovarati, objasniti što nije u redu, i druga strana će se prilagoditi, ako joj je stalo. Međutim, mislim da ovaj slučaj nije najproblematičniji. Iako je i sindrom manje vrijednosti veliki problem, možda je sindrom veće vrijednosti još nezgodnija situacija... Znači, riječ je o onima koji misle da su pravi majstori, a zapravo ne znaju šta rade, ni kako treba... Dok su ovi uplašeni još spremni prihvatiti sugestiju, ovi drugi baš i nisu spremni priznati da su u krivu...
Odgovori
Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Ljudi koje svi vole ne mijenjaju svijet.

Charles Bukowski

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |