Moritz Eis, novo carstvo sladoleda

Autor AktuelnostiJugosferaEkonomijaGastronomski biseri

Trenutno najbolji poslastičar u Beogradu, bar što se sladoleda tiče, je bečki investicioni bankar! Moritz Fried je rođen u Beču pre 36 godina. Diplomirao je ekonomiju u rodnom gradu, a potom se usavršavao na Oxfordu, u Madridu i Parizu. Radio je u najčuvenijim svetskim bankama poput JP Morgan i Lehman Brothers.

Tokom svoje profesionalne karijere često je boravio u Beogradu, i primetio čudan nesklad između obilja kvalitetnog voća, povrća i mleka, i nedostatka kvalitetnog sladoleda od prirodnih sirovina.

moritz 02Pre dve godine, Moritz je odlučio da napusti karijeru perspektivnog bankara i postane mali privrednik u Srbiji. Naizgled, odluka na rubu razuma. Pokazalo se da je uspeh svuda moguć, skoro zagarantovan, kada ste odlučni da kontinuirano nudite tržištu proizvod izuzetnog kvaliteta, a ne tražite prečice, već svoj posao gradite postepeno i mudro. Kada poslujete u ovom delu sveta, bitno je i da razumno formirate cene. Moritz Eis je i tu imao meru.

Ova mala manufaktura snabdeva se 100% organskim sirovinama direktno od proizvođača i u svojoj ponudi ima više od 80 ukusa koji se menjaju sa sezonama. Pored standardnih aroma nude i magične nove ukuse, „baklavu“, šljivu, limun-zovu, cveklu-hibiskus, zeleni čaj, cimet-bundevu, pomorandžu-đumbir, i još mnogo zanimljivih kombinacija koje su Beograđani brzo zavoleli.

Moritz Eis za sada ima tri prodajna mesta u Beogradu, ali su vrlo preduzimljivi i otvoreni za nestandardnu saradnju. Mnoge kompanije i pojedinci koji priređuju veća slavlja sve češće iznajmljuju Moritzov pokretni štand za svoja veselja. Ukoliko poželite njihov sladoled u svom domu, i to je moguće, jer rade i kućnu dostavu.

Primer ove radionice je jasan putokaz da za ozbiljne i posvećene preduzetnike nema zime, čak ni na brdovitom Balkanu.

moritz 01

moritz 04

 

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Minut čiste radosti ostaje u nama zauvek, kao sjaj koji ništa ne može zamračiti.

Ivo Andrić

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |