Bezgranična ljubav između psa i njegova vlasnika

Autor AktuelnostiPriroda i životinjski svet

Ova je slika u samo nekoliko dana preplavila internet, i sasvim sigurno je sa preko tri milijuna pogleda trenutno najgledanija fotografija na svijetu. Riječ je o predivnoj životnoj priči, o istinskom, iskrenom prijateljstvu između čovjeka i psa. Na slici su bolesni pas Shoep i John Unger, njegov vlasnik, koji ga svaki dan vodi u jezero da bi mu ublažio bol i uspavao ga.

John je Schoepa našao i spasio dok je bio štene. Od tada su nerazdvojni. Schoep je u međuvremenu obolio od artritisa, a John je otkrio da mlaka voda ima terapeutski učinak po njegove bolne kosti.

Svima nam je dobro poznata izreka “Pas je čovjeku najbolji prijatelj”. Psu ne trebamo ništa reći. On sam prepozna osmijeh na licu, tugu u očima, ljubav u našem srcu. Psu nije bitno da li ste bogati ili siromašni, dosadni ili zanimljivi… dajte mu svoje srce i on će vama dati svoje.  On će vas voljeti ali nikada se neće pretvarati da to čini, radovati će se s vama ali nikada neće glumiti svoju radost. Čovjek i pas su najbolji i nerazdvojni prijatelji. Kako pas pruža čovjeku bezrezervnu i bezuvjetnu podršku u svakom trenutku, tako mu i njegov vlasnik nastoji ugoditi koliko je to moguće. Nevjerojatna je ta povezanost između psa i njegovog vlasnika. To se najbolje vidi u ovoj priči. John se ovom predivnom gestom odlučio odužiti psu za sve trenutke kad je bio uz njega, pomažući mu u ovim trenucima slabosti i bolesti, kad mu je pomoć najviše potrebna.

Svijet bi bio ljepše mjesto kad bi ljudi poprimili osobine pseće duše – vjernost, iskrenost i ljubav prema svojim bližnjima, kako ljudima, tako i životinjama. Naučimo nešto iz ovoga, naučimo kako biti pravi prijatelj, jer ipak se dobro dobrim vraća.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Komentari:

Ostavi novi komentar
Sandra, 09.08.2012.
"dajte mu svoje srce i on će vama dati svoje" Dati srce zivotinji mozes samo ako ga ne smatras sredstvom za zabavu vec ravnopravnim clanom koji ima osjecaje i potrebe kao i ljudi. Tek u tom slucaju se moze uspostaviti odnos kao sto je opisan u clanku. Alfa je dio moje obitelji,nadjena je preko oglasa kao napustena kujica sa 6 mjeseci. Jednom prilikom nam je istrcala na cestu i udarilo ju je auto. Imala je polomljeno rebro i zaista ju je strasno boljelo. Citavu tu noc spavala je na mom krevetu, citavu noc sam se svako malo budila i gledala da li je dobro, isto kao sto bih gledala svoje dijete, bez razlike. A opisati ne mogu zahvalnost u njezinim okicama.
Odgovori
SpaZz, 12.08.2012.
Ne prisvajaj moje dijete hahahha
Odgovori
Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Ima nepodmitljivih ljudi, to su oni od kojih ništa ne zavisi.

Duško Radović

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |