Posna baklava sa suvim šljivama i orasima

10 Mar 2014
Autor Mirjana
27345 pregleda
Posna baklava sa suvim šljivama i orasima

Potrebno: pakovanje kora za baklavu, 500 gr suvih šljiva bez koštice, kesica cimeta, 1 vanil-šećer, 300 gr mlevenih oraha, 1 margarin, ulje, šećer, limun.

Priprema: Šljive oprati u toploj vodi, dobro ocediti i pomešati sa cimetom. Za svaku rolnu je potrebno 2 kore. Prve dve poprskati sa malo ulja i posuti mešavinom mlevenih oraha i šećera (ukupno 300 gr. oraha i 2 kašike šećera), a na početak druge staviti red šljiva i ponoviti postupak sa orasima. Čvrsto zaviti rolne i iseći ih na komade u tepsiji. Pre pečenja otopiti margarin i premazati preko kora.

Preliv: Skuvati 400 gr šećera u 4dcl vode sa limunom isečenim na kolutove, i ohladiti. Preliti hladan preliv preko vuće baklave.

Ovakvom pripremom dobijate sočnije baklave koje teksturom podsećaju na klasične. Ukoliko više volite hrskavije, nalik na turske baklave, jednostavno istu meru napravite u manjem plehu, čvrsto motajući rolne jednu do druge.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru