Granum pita

29 Jul 2013
Autor Mirjana
2355 pregleda

"Granum" brašno je visokokvalitetna namirnica koja se dobija specijalnom preradom proklijalih zrna pšenice. Za razliku od belog brašna koje se koristi u standardnoj proizvodnji hleba i peciva, brašno od proklijalih zrna ima brojna lekovita svojstva i sadrži višestruko veću količinu vlakana, enzima i vitamina.

Brašno od proklijalih zrna pšenice se kod nas koristi za izradu lekovitog Tonus hleba koji je izum ruskog akademika Antonova i prodaje se širom sveta kao izuzetno zdrava namirnica.

Iako se od ovog brašna najčešće prave zdravi bezkvasni hlebovi, nema razloga da se ono ne uključi i u neke gurmanske specijalitete koje svakodnevno pripremamo.

Granum pita:

  • 1 šolja kukuruznog griza
  • 1 šolja Granum brašna
  • 2 jaja
  • 2dcl jogurta
  • 100ml ulja
  • 150gr kulena
  • nekoliko kiselih krastavčića
  • ½ kašičice sode bikarbone
  • 1 kašičica soli
  • kisela voda u količini da se napravi mekše testo kao za proju

Sve sastojke izmešati žicom, kulen i krastavčiće prethodno sitno iseckati, i izliti u nauljenu tepsju tako da ne bude deblje od 1-2 cm. Peći na 150-180°C oko 25-30 min i seći kad se malo prohladi.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru