Srećan ti put i povratak, Tijana!

Autor AktuelnostiTema danaMedicina i zdravlje

Tijana Ognjanović, devojčica kojoj je hitno potrebna transplatacija srca, uspela je da ujedini celu zemlju. Humanitarna akcija prikupljanja sredstava je u toku a nakon apela koji je uputio Sergej Trifunović, za samo 3 dana je prikupljeno 200.000 dolara.

Pomozimo Tijani da odraste!

Osmogodišnjoj Tijani, život bukvalno zavisi od humanosti dobrih ljudi. Zbog teške bolesti devojčici srce svakim danom kuca sve slabije, a da bi dobila novo u bolnici Texas Children's Hospital u Hjustonu, potrebno je 710.000 dolara, koje njena porodica još uvek nema.

Tijana boluje od restriktivne kardiomiopatije, zbog čega joj je neophodna operacija koja se ne radi u Srbiji. Kako država ne pokriva troškove lečenja u inostranstvu jedini način da se pomogne je humanitarno prikupljanje novca. Oslabljeno srce i slabiji dotok krvi, uzrokovali su da devojčici trpe i bubrezi i jetra, tako da je svaki dan dragocen.

U akciju su se uključili mnogi pevači, glumci, sportisti, održani su humanitarni koncerti, pozorišne predstave i utakmice. Prikupljeno je mnogo, ali nažalost još uvek nedovoljno. Svaka donacija, makar i od 100 dinara je važna.

Ne smemo da stanemo, Hjuston je sve bliži!

Svi koji žele da pomognu da Tijana što pre dobije novo srce novac mogu uplatiti na račune Komercijalne banke na ime Tijana Ognjanović, Roze Luksemburg 35, 11000 Beograd. Dinarski račun: 205-9011004816395-73. Devizni račun: SWIFT: KOBBRSBG; IBAN: RS35205903101860366239

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Ponovo sam povremeno odlazio u svoj atelje i slikao trudeći se iz sve snage da zaboravim svoju dragu što miriše na badem, ili sasvim suprotno, trudeći se iz sve snage da je se setim, ali je u slikama koje sam slikao uvijek nešto nedostajalo.

Orhan Pamuk - "Istanbul"

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |