Greška

Stranica nije pronadjena
Poslednji članci

Zašto je deci potrebno pozorište?

Prošlo je tačno 65 godina od kada su se prvi put ugasila svetla u sali Malog pozorišta „Duško Radović“, podigla velika zavesa, a osmehe na dečijem licu izazvala predstava „Pepeljuga“  Vladimira Nazora u režiji Predraga Dinulovića.

Velike ljubavi velikih ljudi (XII) - Oskar Vajld i Konstanca Lojd

Priča o ljubavima slavnog pisca, neobična za vreme u kojem je živeo, dugo je tražila mesto u našem feljtonu. Ljubavna idila Oskara i Konstance Vajld prekinuta je njegovom neočekivanom samospoznajom, kada se u zrelim godinama upustio u emotivnu vezu sa muškarcem, mladim lordom Daglasom.

Dosadna pesma koju rado slušamo

Mada mu je svetsku slavu doneo singl „You're Beautiful“, jedan od najpopularnijih i najtraženijih pop-rok pevača, Džejms Blant, je za britanski tabloid „Hello“ izjavio da je ovaj veliki svetski hit zapravo „jedna dosadna pesma".  

Šta donosi najtopliji septembar u istoriji meteorologije

Iza nas je ostao najtopliji septembar, koji je za 1,4°C premašio prosečne temperature zabeležene u ovom mesecu od 1880. godine do danas.

Sjajni „The Grand Budapest Hotel“

Na ovogodišnjem, 64. Berlinskom festivalu film inspirisan delima Štefana Cvajga osvojio je Grand pri žirija. Ves Anderson, dobro poznat filmskoj publici po svojoj crnoj komediji The Royal Tenenbaums, ponovo je uspeo da napravi remek delo koje potpuno iskače iz šablona savremenih filmskih trendova.

Kišobran budućnosti će biti od vazduha

Klasičan kišobran sačinjen od žica i platna koje se prilikom malo jačeg vetra krivi i lomi ne uspevajući da nas sačuva od kiše, polako odlazi u prošlost. Kako se čini, budućnost nam nudi novi izum koji će nas od padavina štititi vazduhom.

Put do životne sreće u par stihova

Rad na bilo čemu vođen željom da rezultat bude veliki novac ili slava retko donosi zadovoljstvo. Bogatstvo, moć i slava nisu kategorije koje ljudski um može racionalno da proceni, jer tu ne umemo da postavimo granice.

Država bez bilborda

Jedan zanimljiv zakon je na snazi u američkoj državi Vermont od 1968. godine. Niko, ni pod kojim uslovima, nema pravo da postavi reklamni bilbord.

Uvek tražite sedište do prozora

Iako postoje i praktični razlozi zašto je sedište do prozora u avionu najbolje, poput udobnijeg odmora i manje verovatnoće da će saputnici po vama nešto prosuti ili vas pomerati dok ustaju, pogled koji ćete imati je neprocenjiva prednost.

400,000 plastičnih lopti štite rezervoar za vodu

Plastika i sva srodna joj jedinjenja se odavno smatraju za jednog od najozbiljnijih neprijatelja životne sredine. U zadnjih nekoliko godina, preko 600,000 građana Los Anđelesa iz svojih slavina dobija čistu pijaću vodu zahvaljujući upravo - loptama od plastike.

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |