Greška

Stranica nije pronadjena
Poslednji članci

Hidrospid, ekstremni sport na Aleč ledniku

Hidrospid, ekstremnija forma raftinga, nastao je krajem sedamdesetih godina u Francuskoj. Ljubitelji ovog sporta danas imaju novu destinaciju na kojoj adrenalin dostiže maksimum - lednik Aleč, najpoznatiji glečer u Švajcarskoj.

Zakon vraća batinu u raj?

Prednacrt Građanskog zakonika u kome se zabranjuje “svako zlostavljanje deteta, a naročito fizičko kažnjavanje” ponovo je u žiži javnih rasprava. Dok jedan deo javnosti smatra da država nema pravo da se meša u roditeljsko vaspitanje dece, drugi je na stanovištu da svako fizičko kažnjavanje dece treba zabraniti.

Alternativni načini ishrane - Vegetarijanstvo

Da li je u pitanju samo trend, ili pridržavanje one stare poslovice da „zdravlje na usta ulazi“ nismo sasvim sigurni. Ono što je činjenica je da se sve više ljudi odlučuje za vegeterijanstvo kao stil života.

Plakati za "Star Wars" koje nikada niste videli

Originalna Star Wars trilogija je bila i ostala svetski filmski fenomen. Ova intergalaktička priča Džordža Lukasa (George Lucas) o borbi dobra protiv zla zarobila je maštu miliona bioskopskih gledalaca širom sveta.

Ja u školu idem i jedini sam đak!

Život seoskih domaćinstava u Srbiji je do te mere ugrožen da je svako četvrto selo u fazi nestajanja. Istraživanja već dugo ukazuju na to da će sa mape naše države nestati preko hiljadu sela, ali se ona i dalje infrastrukturno ne opremaju.

Srbija među prvih pet država na svetu koje promovišu prava žena

Po istraživanjima koje je objavio OECD (Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj), nakon obrade podataka iz 160 država sveta, Srbija se našla među prvih pet država na planeti u kojima su prava žena najviše poštuju.

Zeleni čaj, lek iz prirode

Jedan od najboljih načina da se zagrejete u zimskim danima je da popijete šoljicu toplog, aromatičnog čaja. Najveću popularnost čaj je stekao u Engleskoj, Rusiji i zemljama Bliskog Istoka. Teško je reći koji je najzdraviji, a još teže preporučiti jer u blagodetima raznih vrsta čaja uživa ceo organizam.

Ebenzer Plejs, najkraća ulica na svetu

„Dok trepnete, prošli ste kroz Ebenzer Plejs“ piše Ana Vard u svom vodiču kroz neobična mesta u Škotskoj. U tome i jeste posebnost ove ulice, duge samo 2,06 metara. Ona je po Ginisovoj knjizi rekorda najkraća ulica na svetu.

Zasede manipulatora i kako ih zaobići

Pokušaje manipulacije ljudskim umovima danas vidimo u svim sferama života. Naučite da ih prepoznate i da im se oduprete pre nego što nepromišljeno prihvatite tuđe ideje i stavove, ili postanete žrtva prevare.

Ledom okovani afrički vrhovi, lepota koja nestaje

Afrika nije mesto koje asocira na sneg, led i glečere, ali u njoj postoji niz glečera, i svi su locirani u blizini ekvatora. Poznato je da klima ne zavisi samo od geografske širine već i od nadmorske visine, a Afrika je iznedrila neke veličanstvene planine koje sa ponosom mogu da se pohvale snegom i ledom koji traje vekovima.

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |