Greška

Stranica nije pronadjena
Poslednji članci

Čudna priča o životu Germana Sterligova

Sa samo 24 godine, kada većina ljudi počinje svoje poslovne karijere, Rus German Sterligov je već bio milioner sa finansijskom imperijom koja je izgradila jaku trgovinsku mrežu između Londona, Njujorka i Moskve.

Ko je zapravo Hogar Strašni?

Hogar Strašni, nadimak koji su deca nadenula svom ocu, Dik Braunu, zbog toga što se ljuti na njih kada mu smetaju dok drema popodne, postao je junak istoimenog stripa koji više od 40 godina uveseljava ljude širom sveta.

Manastir Sv. Georgija Hozevita - Izrael

U maloj oazi smeštenoj u kanjonu Vadi Kelt između brda Judejske pustinje u Izraelu nalazi se pravoslavni manastir Svetog Georgija Hozevita.

Zabavna reciklaža

Ako još uvek mislite da se reciklaža plastične ambalaže može sprovoditi samo organizovano i uz podršku stručnih službi, evo priče koja će to demantovati.

Ludi naučnik Branko Tomović

Čast da igra najznačajnijeg srpskog naučnika Nikolu Teslu u filmu „Ludi naučnik“ (The Mad Scientist) reditelja Majkla Antona, pripala je priznatom glumcu srpskog porekla, Branku Tomoviću.

Gusarska kraljica Teuta

Poslednja ilirska kraljica je imala muško srce u ženskim grudima. Bila je mudrija od zmije i hrabrija od lava, a povrh svega vilinski lepa. Istorija pokazuje da je bila strah i trepet Otranta, ta, zlatooka gusarska kraljica, Teuta.

Ono što im nismo rekli posle testova

Matura, testovi, prijemni, pripreme, bodovi, nagrade i takmičenja, liste želja i rang liste su njihova stvarnost. Bavimo se time šta su postigli, da li su ispunili očekivanja roditelja, profesora i ministra prosvete, i kako su se pozicionirali na prvim ispitima koji ih rangiraju po specifičnom sistemu vrednosti.

Brajan Feri, doktor muzike

Zbog doprinosa u svetskoj muzici, univerzitet u Njukaslu je svom bivšem studentu Brajan Feriju, koji je na istom diplomirao likovnu umetnost početkom 70-ih godina, uručio počasni doktorat iz muzike, čime je poznati muzičar zvanično postao „doktor muzike“.

Prolazni, ali skuvani u srcu zvezda

Carl Sagan (1934-1996), američki astronom i astrofizičar, dao je veliki doprinos istraživanju fenomena koji se dešavaju na našoj planeti i izvan nje.

Heviz, jezero za lečenje i uživanje

Na oko 500km od Beograda, u blizini jezera Balaton u Mađarskoj nalazi se Heviz, najveće biološki aktivno prirodno jezero na svetu. Lekoviti tresetni mulj koji se nalazi na njegovom dnu je jedinstven u svetu.

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |

There was an error in querying database.
Query: *
Error: Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)