Greška

Stranica nije pronadjena
Poslednji članci

Pred nama je noć veštica

Jedan od najzabavnijih praznika u zapadnom delu sveta, Noć veštica (Halloween), obeležava se večeras. Kako se proslava vezuje za legendu o vraćanju duhova mrtvih na zemlju, ovaj praznik karakterišu izdubljene bundeve, horor filmovi i smišljanje strašnih šala kako bi se preplašili sujeverni prijatelji.

Kad ceo grad procveta

Svake godine, početkom maja, grad Kordoba u južnoj Španiji sa početkom tradicionalnog festivala „Fijeste dvorišta“ postane verovatno najlepši grad na svetu.

Bebe u prvim minutima života

Da li ste znali da se svakog minuta na svetu rodi 255 beba? Stvoriti jedno majušno biće i spremiti ga za život koji ga čeka je jedan od najvažnijih, najodgovornijih i najtežih zadataka koje nam život postavlja.

Konačno bezbolne injekcije?

Po nekim procenama, 1 od 10 ljudi ima veoma izražen strah od igle, što često dovodi do toga da izbegavaju pravovremenu terapiju, ili doživljavaju ozbiljne psihičke traume kada su prinuđeni da prime injekciju ili vakcinu.

Dizni rimejk, novi holivudski trend

Činjenica da rimejk ili adaptacija retko kada može da se meri sa originalnom verzijom, neće sprečiti novi holivudski trend koji je na pomolu. Dizni je odlučio da neke od legendarnih animiranih filmova pretvori u „žive“ filmske verzije.  

Provod u autobusu

Najpoznatiji noćni klub u ruskom gradu Sankt Peterburgu danas je jedan autobus. Barbus Maxi svakako nije običan gradski autobus, već najskuplje, luksuzno opremnljeno gradsko prevozno sredstvo koje krstari ulicama.

Nacrtajte svog partnera, ako smete!

Bliskost je svakako reč koja zauzima važno mesto u opisu duge i zdrave ljubavne veze. Ona je nešto što se podrazumeva. Šta bi se dogodilo ako biste sada zažmurili i zamislili osobu sa kojom živite? Kako biste je nacrtali?

Ovo se zove vetar!

Prirodni fenomeni su nešto što ne prestaje da nas fascinira. Vetar koji je duvao duž reke Kinder bio je toliko snažan da je obrnuo pravac vodopada dugog 30m vertikano uvis.

Metro umetnost u Napulju

Osim po obližnjem vulkanu Vezuv i drevnoj Pompeji, Napulj je danas poznat i po metro stanicama koje su za poslednjih deset godina postepeno postajale prave galerije savremene arhitekture i dizajna.

Zašto je deci potrebno pozorište?

Prošlo je tačno 65 godina od kada su se prvi put ugasila svetla u sali Malog pozorišta „Duško Radović“, podigla velika zavesa, a osmehe na dečijem licu izazvala predstava „Pepeljuga“  Vladimira Nazora u režiji Predraga Dinulovića.

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |