Greška

Stranica nije pronadjena
Poslednji članci

Šta donosi najtopliji septembar u istoriji meteorologije

Iza nas je ostao najtopliji septembar, koji je za 1,4°C premašio prosečne temperature zabeležene u ovom mesecu od 1880. godine do danas.

Sjajni „The Grand Budapest Hotel“

Na ovogodišnjem, 64. Berlinskom festivalu film inspirisan delima Štefana Cvajga osvojio je Grand pri žirija. Ves Anderson, dobro poznat filmskoj publici po svojoj crnoj komediji The Royal Tenenbaums, ponovo je uspeo da napravi remek delo koje potpuno iskače iz šablona savremenih filmskih trendova.

Kišobran budućnosti će biti od vazduha

Klasičan kišobran sačinjen od žica i platna koje se prilikom malo jačeg vetra krivi i lomi ne uspevajući da nas sačuva od kiše, polako odlazi u prošlost. Kako se čini, budućnost nam nudi novi izum koji će nas od padavina štititi vazduhom.

Put do životne sreće u par stihova

Rad na bilo čemu vođen željom da rezultat bude veliki novac ili slava retko donosi zadovoljstvo. Bogatstvo, moć i slava nisu kategorije koje ljudski um može racionalno da proceni, jer tu ne umemo da postavimo granice.

Država bez bilborda

Jedan zanimljiv zakon je na snazi u američkoj državi Vermont od 1968. godine. Niko, ni pod kojim uslovima, nema pravo da postavi reklamni bilbord.

Uvek tražite sedište do prozora

Iako postoje i praktični razlozi zašto je sedište do prozora u avionu najbolje, poput udobnijeg odmora i manje verovatnoće da će saputnici po vama nešto prosuti ili vas pomerati dok ustaju, pogled koji ćete imati je neprocenjiva prednost.

400,000 plastičnih lopti štite rezervoar za vodu

Plastika i sva srodna joj jedinjenja se odavno smatraju za jednog od najozbiljnijih neprijatelja životne sredine. U zadnjih nekoliko godina, preko 600,000 građana Los Anđelesa iz svojih slavina dobija čistu pijaću vodu zahvaljujući upravo - loptama od plastike.

Lepeza, novi most u Londonu

Čuvenim londonskim mostovima se nedavno pridružio još jedan mali spomenik dizajna, koji se otvara poput japanske lepeze u Padington slivu smeštenom u Trgovinskom kvartu Londona.

Malala, najmlađa dobitnica Nobelove nagrade za mir

Nobelova nagrada za mir 2014 je dodeljena pakistanskoj devojčici Malali Jusafzej i indijskom borcu za prava deteta Kailašu Satiartiju za “njihovu borbu protiv reporesije nad decom i mladima i za prava sve dece na obrazovanje”.

Lice policije u državi bez kriminala

Svedoci smo da i najrazvijenije države sveta imaju visoku stopu kriminala sa kojom ne mogu da se izbore, uprkos ogromnim sredstvima koja ulažu u unapređenje bezbednosti građana.

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |