Greška

Stranica nije pronadjena
Poslednji članci

Bogatstvo na napuštenom seoskom imanju

Za pasionirane kolekcionare starih automobila aukcijska kuća Artcurial je otkrila tajnu napuštenog imanja u jednom francuskom selu. Na njemu je pronađeno 60 automobila, čija cena danas dostiže desetine miliona evra.

Najveći prevaranti u nauci - dr Vilijam Samerlin

U feljtonu „Najveći prevaranti u nauci“ predstavićemo vam neke od najpoznatijih istraživača koji su uspeli da obmanu ceo svet, a nakon što su otkriveni da ozbiljno uzdrmaju integritet svetske naučne misli.

Hidrospid, ekstremni sport na Aleč ledniku

Hidrospid, ekstremnija forma raftinga, nastao je krajem sedamdesetih godina u Francuskoj. Ljubitelji ovog sporta danas imaju novu destinaciju na kojoj adrenalin dostiže maksimum - lednik Aleč, najpoznatiji glečer u Švajcarskoj.

Zakon vraća batinu u raj?

Prednacrt Građanskog zakonika u kome se zabranjuje “svako zlostavljanje deteta, a naročito fizičko kažnjavanje” ponovo je u žiži javnih rasprava. Dok jedan deo javnosti smatra da država nema pravo da se meša u roditeljsko vaspitanje dece, drugi je na stanovištu da svako fizičko kažnjavanje dece treba zabraniti.

Alternativni načini ishrane - Vegetarijanstvo

Da li je u pitanju samo trend, ili pridržavanje one stare poslovice da „zdravlje na usta ulazi“ nismo sasvim sigurni. Ono što je činjenica je da se sve više ljudi odlučuje za vegeterijanstvo kao stil života.

Plakati za "Star Wars" koje nikada niste videli

Originalna Star Wars trilogija je bila i ostala svetski filmski fenomen. Ova intergalaktička priča Džordža Lukasa (George Lucas) o borbi dobra protiv zla zarobila je maštu miliona bioskopskih gledalaca širom sveta.

Ja u školu idem i jedini sam đak!

Život seoskih domaćinstava u Srbiji je do te mere ugrožen da je svako četvrto selo u fazi nestajanja. Istraživanja već dugo ukazuju na to da će sa mape naše države nestati preko hiljadu sela, ali se ona i dalje infrastrukturno ne opremaju.

Srbija među prvih pet država na svetu koje promovišu prava žena

Po istraživanjima koje je objavio OECD (Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj), nakon obrade podataka iz 160 država sveta, Srbija se našla među prvih pet država na planeti u kojima su prava žena najviše poštuju.

Zeleni čaj, lek iz prirode

Jedan od najboljih načina da se zagrejete u zimskim danima je da popijete šoljicu toplog, aromatičnog čaja. Najveću popularnost čaj je stekao u Engleskoj, Rusiji i zemljama Bliskog Istoka. Teško je reći koji je najzdraviji, a još teže preporučiti jer u blagodetima raznih vrsta čaja uživa ceo organizam.

Ebenzer Plejs, najkraća ulica na svetu

„Dok trepnete, prošli ste kroz Ebenzer Plejs“ piše Ana Vard u svom vodiču kroz neobična mesta u Škotskoj. U tome i jeste posebnost ove ulice, duge samo 2,06 metara. Ona je po Ginisovoj knjizi rekorda najkraća ulica na svetu.

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |