Greška

Stranica nije pronadjena
Poslednji članci

Top liste sa sahrana, ili crni humor?

Sve je više porodica koje žele da sahranama svojih najmilijih daju poseban pečat, pa klasičnu pogrebnu muziku sve češće zamenjuju pop, rok, čak i tehno ritmom. Zvuči kao crni humor, ali pogrebna preduzeća poslednjih godina prave „top liste sa sahrana“.

“K” kao Kustendorf, kao kul

Osmišljen kao mesto susreta i takmičenja mladih filmskih stvaralaca i studenata režije u kratkoj filmskoj formi, koji revijalno prate filmovi afirmisanih svetskih reditelja i glumaca, Kustendorf je postao festival koji je najviše „cool“.

Najlepši svetionici sveta - Kızkulesi (Devojačka kula), Istanbul

Devojačka kula (Kızkulesi) jedan je od prepoznatljivih simbola Istanbula, pravi dragulj Bosfora. Mala kula, sagrađena na steni na ušću Bosforskog moreuza u Mramorno more, jedno je od najmisterioznijih i najromantičnijih mesta u Istanbulu.

Pet čuvenih naslovnica Nacionalne geografije

Od 1888, Nacionalna geografija je milionima čitalaca ispričala neverovatne priče, prikazala scene i otkrića iz najskrivenijih delova sveta. Naslovnice ovog magazina su postale kultne još od prvog izdanja koje je na koricama imalo sliku - snimak borbenog aviona u letu, objavljenu 1959. godine.

Bibi Ka Makubara, mali Tadž Mahal

Slavni Tadž Mahal, arhitektonski spomenik u Agri, koji je izgradio mogulski car Šah Džahan u spomen svoje pokojne žene Mumtaz Mahal, bio je inspiracija njegovom unuku, princu Alamu Šahu da pokuša na napravi nešto slično.

Najveći problemi čovečanstva

Kada biste javno postavili pitanje koji su najveći problemi danas, većina bi se fokusirala na lokalna dnevno-politička dešavanja i socijalne probleme, uz obavezan komentar da „to nigde na svetu nema“.

Plava laguna na Islandu

Plava laguna, smeštena u Grindaviku, ribarskom gradiću južno od Rejkavika, danas je jedna od najvećih turističkih atrakcija na Islandu. Predstavlja pravu personifikaciju obeležja Islanda, zemlje leda i vatre.

Ljudi koji hodaju u snu

Stanje u kome pola mozga spava, dok je druga polovina dovoljno budna da krene u pustolovinu van postelje, predstavlja fenomen od koga pati čak 10 posto stanovnika na našoj planeti, a naziva se mesečarenje.

Problem u svakoj prilici, ili prilika u svakom problemu?

Iako Džil Sterm tvrdi da su optimisti izumeli avion, a pesimisti padobran, istraživanja sve više ukazuju na to da zdrav i kvalitetan život podrazumeva optimizam. Biti optimista znači imati zdravije srce, stabilan pritisak i lakše se boriti protiv stresa i moždanog udara, tvrde naučnici. 

Bežični inkubator za bebe iz pakla rata

Po izveštaju Svetske zdravstvene organizacije više od milion beba godišnje umre od posledica prevremenog rođenja. Preko 70%  novorođenčadi koja zbog neadekvatne nege i hipotermije umru u područjima pogođenim kriznim situacijama bi moglo biti spaseno, tvrdi Džejms Roberts, dobitnik ovogodišnje nagrade James Dyson Foundation za najbolji izum mladih inženjera sveta.

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |