Greška

Stranica nije pronadjena
Poslednji članci

Biciklistička staza u čast Van Goga

Pre nekoliko dana, u holandskom gradu Ajndhovenu otvorena je biciklistička staza Van Gog - Rosegard kao najava početka proslave jubileja, 125. godišnjice od smrti slavnog Vinsenta Van Goga (1853-1890).

„Dečaci popravljaju stvari. Devojčicama trebaju popravke.“

Jedna od najkontroverznijih dečijih knjiga izdatih u XX veku i danas je u centru pažnje stručnih krugova sociologa i književne kritike. Neki od njih zastupaju stav da nijedno dete ne bi smelo da pogleda ovu knjigu, dok drugi stojeći aplaudiraju autoru, genijalnom satiričaru Vitniju Derou mlađem.

Od nevešta i gora plače - kompjuterska neobrazovanost

Mislite da ste kompjuterski nepismeni? Pročitajte sledeće primere koje je prikupio i objavio Jim Carlton, reporter Wall Street Journala, i uverite se da sigurno niste na dnu lestvice.

Put kroz Amazon, katastrofa u svakom pogledu

Put dug 5,000km koji prolazi kroz srce šuma Amazona proteže se od brazilske obale u gradu João Pessoa do severoistočne granice sa Peruom. Zamišljen je ambiciozono, ali se pokazao kao potpuna propast.

Umetnička snaga duginih boja prirode

Za najkoloritnije drvo na svetu se na prvi pogled može pomisliti da je delo maštovitog apstraktnog slikara koje ostavlja posmatrača bez daha. Neverovatan spektar boja na umetničkom stablu eukaliptusa, iznova dokazuje magijsku moć prirode. 

Top liste sa sahrana, ili crni humor?

Sve je više porodica koje žele da sahranama svojih najmilijih daju poseban pečat, pa klasičnu pogrebnu muziku sve češće zamenjuju pop, rok, čak i tehno ritmom. Zvuči kao crni humor, ali pogrebna preduzeća poslednjih godina prave „top liste sa sahrana“.

“K” kao Kustendorf, kao kul

Osmišljen kao mesto susreta i takmičenja mladih filmskih stvaralaca i studenata režije u kratkoj filmskoj formi, koji revijalno prate filmovi afirmisanih svetskih reditelja i glumaca, Kustendorf je postao festival koji je najviše „cool“.

Najlepši svetionici sveta - Kızkulesi (Devojačka kula), Istanbul

Devojačka kula (Kızkulesi) jedan je od prepoznatljivih simbola Istanbula, pravi dragulj Bosfora. Mala kula, sagrađena na steni na ušću Bosforskog moreuza u Mramorno more, jedno je od najmisterioznijih i najromantičnijih mesta u Istanbulu.

Pet čuvenih naslovnica Nacionalne geografije

Od 1888, Nacionalna geografija je milionima čitalaca ispričala neverovatne priče, prikazala scene i otkrića iz najskrivenijih delova sveta. Naslovnice ovog magazina su postale kultne još od prvog izdanja koje je na koricama imalo sliku - snimak borbenog aviona u letu, objavljenu 1959. godine.

Bibi Ka Makubara, mali Tadž Mahal

Slavni Tadž Mahal, arhitektonski spomenik u Agri, koji je izgradio mogulski car Šah Džahan u spomen svoje pokojne žene Mumtaz Mahal, bio je inspiracija njegovom unuku, princu Alamu Šahu da pokuša na napravi nešto slično.

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |