Greška

Stranica nije pronadjena
Poslednji članci

Filmske greške (VIII) - Montevideo, Bog te video

Montevideo, Bog te video, filmski prvenac našeg glumca Dragana Bjelogrlića iz 2010. godine, je priča o fudbalskoj reprezentaciji Kraljevine Jugoslavije i njenom debiju na svetskom prvenstvu u Urugvaju 1930. godine. 

Amajlija univerziteta Karnegi Melon

Niska i ni po čemu posebna betonska ograda u krugu čuvenog univerziteta Karnegi Melon u Pitsburgu postala je jedan od prepoznatljivih simbola ove ustanove.

Nekad filmska scenografija, danas turistička atrakcija

Fascinirani prizorima koje je zabeležilo umetničko oko filmske kamere, ponekad poželimo da uplovimo u taj čaroban svet scenografije i proživimo delić priče junaka koje volimo. 

Horreo, španski čardak ni na nebu ni na zemlji

Ukoliko putujete severozapadom Španije, sigurno ćete primetiti zanimljive kamene i drvene građevine koje se nalaze širom Galicije. Turisti retko uspevaju da pogode namenu ovih kućica od kojih su neke stare više vekova.

Miracle, selo koje je zaobišla seoska idila

Oko 3 km od najbližeg sledećeg naseljenog mesta, duboko u poljima šećerne trske na Floridi leži selo Miracle. Od njegovih 200 stanovnika, polovinu čine osuđivani seksualni prestupnici.

Kontracepcija, "jutro posle" ili abortus

Mada su prema mngoim istraživanjima, mladi teoretski dobro informisani o kontraceptivnim sredstvima, oni i dalje najčešće upražnjavaju seks bez zaštite koji dovodi do neželjene trudnoće, polnih infekcija i sve češćeg uzimanja pilula „jutro posle“.  

Ejmi Vajnhaus za sva vremena

Snažna ličnost protkana suptilnim utiskom nesigurnosti, utisak je koji ostavlja broznana statua u prirodnoj veličini Ejmi Vajnhaus (27), koja je otkrivena na dan njenog 31. rođendana u Londonu, tri godine nakon što je tragično preminula.   

Treći milenijum, vek ratnika i zombija

U XXI vek smo zakoračili sa nadom da će biti zapamćen kao milenijum napretka nauke i tehnologije, ljudskih prava i tolerancije.

Evolutivna tranzicija je u toku

Neverovatan tehnološki razvoj, kao i potreba savremenog društva za samousavršavanjem, uveo nas je u evolutivnu tranziciju koja od nas stvara jedan potpuno novi tip ljudi.

Budimo ljudi, najvažniji amanet srpskog patrijarha Pavla

Na današnji dan, 11. septembra 1914. godine, u slavonskom selu Kućanici rođen je Gojko Stojčević, poglavar Srpske pravoslavne crkve gospodin Pavle, čovek koji je zbog svoje plemenitosti i mudrosti za života zadobio veliko poštovanje i ljubav srpskog naroda.

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |