Greška

Stranica nije pronadjena
Poslednji članci

Neprolazna slava stepenica Potemkin

Simbol Odese, trećeg po veličini grada u Ukrajni, su slavne Potemkinove stepenice koje se pružaju od visokog stepskog platoa na kojem leži grad do morske luke.

Una Saga Serbica "Igre i zvuci Balkana"

Neko ko je u kulturnom stvaralaštvu Srbije uspeo da spoji nespojivo, kroz ples baziran na modernizaciji izvornih igara, etno muzike i vizuelne estetike, kao i da na najbolji način predstavi tradiciju i kulturno nasleđe Balkana, kroz muzičko-vizuelni spektakl za pamćenje, je plesna trupa Una Saga Serbica.

Dashrath Manjhi, čovek koji je srušio planinu

Očajan posle smrti supruge, koja nakon povrede nije na vreme stigla do lekara udaljenog 70 km od sela Geholur, Dashrath Manjhi je golim rukama i primitivnim alatom 22 godine prokopavao planinu da bi selo povezao sa civilizacijom.

Vodič kroz istoriju ženskog portreta

Prožete čednošću, senzualnošću i erotikom, žene su kroz istoriju umetnosti bile neiscrpna inspiracija slavnih slikara.

Meksiko - svet imućnih i siromašnih

Jasna podela između bogatih i siromašnih je jedna od odlika gradova Južne Amerike. U želji da to promeni, Banamek banka iz Meksiko sitija je pokrenula kampanju Izbrišite razlike.

Isteklo vreme za godišnja doba

Korišćenjem satelitskih fotografija snimanih u periodu od 18.januara do 25.aprila, NASA je napravila animaciju koja u šest sekundi prikazuje promenu godišnjih doba od zime do leta u periodu od tri meseca.

Prizor pred kojim je rasizam kapitulirao

Devetogodišnje bliznakinje Kian i Reme rođene su u razmaku od jednog minuta. Prelepe, vesele i pametne, neobično liče jedna na drugu, ali jedna nosi osmeh Afrike, a druga šarm Skandinavije. Da, Kian je crnkinja, Reme je plavuša.

Ljuljaška na kraju sveta

Planinski put Belavista u Ekvadoru, zemlji izuzetne lepote i šarma, vodi do kuće na drvetu koja služi kao seizmička stanica. Međutim, svetsku atrakciju predstavlja ljuljaška, dugim konopcima zakačena za grane drveta.

Istraživačka stanica Petnica na mapi svetske nauke

Za sve studente i srednjoškolce koje interesuje dodatno obrazovanje u širokom spektru dispciplina iz oblasti prirodnih, društvenih i tehničkih nauka, ne samo na evropskoj već i svetskoj mapi, sigurno se nalazi i naša Istraživačka stanica Petnica.  

Mancinelovo drvo - otrov iz karipskog raja

Iako zbog izgleda svojih listova podseća na orgoman sobni fikus, ovo drvo koje raste na ostrvima u Karipskom moru nije nimalo bezazleno. Ako vas put nanese u te predele, zamolite lokalno stanovništvo da vam pokaže kako izgleda, a onda savladajte radoznalost i zaobilazite ga u širokom luku.

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |