''Eurokrem'' ilegalno pravljen u Vršcu

Autor Dešavanja u regionuMedicina i zdravlje

Neko više voli Eurokrem, neko Nutellu, neko pak Cipiripi, što je razumljivo jer su ukusi različiti i svako nalazi milon razloga zašto je ukus njegovog omiljenog krema bolji. Ali kako objasniti da je ukus plastike bolji od ukusa pravog kakaa ili čokolade?

Ovih dana Vršac bruji od nezapamćenog skandala koji je potresao jedan od najstarijih gradova u Banatu. Sredinom januara, vršačka policija je uhapsila Josifa K. starog 50 godina, zbog sumnje da je prodavao lažni eurokrem, spremljen od otpadaka sa deponije obližnje fabrike slatkiša ''Swisslion'' u Vršcu. Preduzimljiv samouki proizvođač eurokrema je u džakovima sakupljao otpatke čokolade, koje je skladištio u pomoćnoj zgradi u svom dvorištu (u nekim se regionima to naziva i ''šupa''). Kada bi sakupio dovoljnu količinu materijala, jer se ne isplati da loži kazan za samo 10 kilograma,  principom topljenja je odvajao čokoladu od plastike, folije i ostalih materijala kojima nije mesto u Eurokremu. Stare kantice Eurokrema, koje je po svojim rečima dobro iskuvao i isprao (kuvanje je bitno jer se plastika pri tom sakuplja pa se i tu uštedi neki dinar) punio je domaćim eurokremom i prodavao ispod ruke u skoro pola cene. Nisku cenu je objašnjanjavao svojom dobrom vezom u fabrici slatkiša. Smešno je što se niko od kupaca nije upitao otkud Eurokrem, koji se proizvodi u Takovu,  u Swislionu? Ne zna se koliko je dugo ovaj Vrščanin proizvodio i prodavao svoj eurokrem, ali je prilikom hapšenja u njegovoj kući pronadjena zaliha od preko 1000 kg gotovog proizvoda.

Josif K. opravdanje za ovaj svoj postupak nalazi u tome da se od nečega mora živeti, a ne kaje se niti se oseća krivim jer je preduzeo sve mere zaštite da ne dodje do trovanja njegovih kupaca. O daljoj sudbini ovog vršačkog trovača odlučiće organi pravde nakon analize pronadjenog proizvoda i sakupljanja novih dokaza.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Život je izbor,a ne sudbina, jer običan čovek živi kako mora, a pravi čovek živi kako hoće; život na koji bedno i bez otpora pristaje je bedno tavorenje, a izabrani život je sloboda. Čovek postaje slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem.

Meša Selimović – “Krug”

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |